×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Николай Димитров проведе предизборна среща с жителите на село Равда


Николай Димитров проведе предизборна среща с жителите на село Равда
Срещата  започна с отчет на дейностите на общината в мандат 2019-2023
10 Октомври 2023, Вторник, 17:18 ч.
Автор: Флагман.БГ

 Инвестициите, които общината предстои да направи на територията на Равда, са насочени в изграждането на нови   улици, тротоари озеленяване и развитие на парковите зони, усъвършенстване на образователната инфраструктура

В  залата в кметство Равда се проведе предизборната среща на Николай Димитров с жителите на едно от най-популярните черноморски селища в България.

Обсъжданите теми касаеха туризма и развитието на нови форми на туристическо предлагане, социалното подпомагане и свързаните с него услуги, инфраструктурните проекти и плановете за строителство, реконструкция и ремонти, заложени за с. Равда в следващите четири години.

Срещата  започна с отчет на дейностите на общината в мандат 2019-2023. Николай Димитров обясни, че средствата за благоустрояване на населените места се разпределят след внимателен анализ  на перспективите за всяко населено място, като стремежът на общината е постигане  на развитие на всички съставни селища.

 „Общината ще продължи да развива социалната си политика. Започваме разработване на проект за Дневен център за хора с увреждания, защото анализ  на потребностите в общността показа, че имаме нужда от такава институция. По проекта на държавата  за  Здравна карта,   указваща нуждите на населението на всяка област от здравни услуги, сме поставили своите искания за допълнителни екипи на спешна помощ и за увеличаване на броя на направленията  за медицински специалисти, особено през летните месеци. Ще продължим да стимулираме раждането на деца  в общината чрез еднократна помощ за новородено, ще продължим да поощряваме децата с изявени дарби и няма да спрем да влагаме средства в развитието на образователната инфраструктура.“ –заяви г-н Димитров и продължи: „Плановете на общината за развитие на туризма са обърнати към разработване на база  за туристическо предлагане, насочено към таргет групи с интереси към туристически посещение извън пиковия сезон. Целта ни е, чрез създаване на условия за развитие на алтернативен туризъм - спортен, религиозен, културен, фестивален, сватбен, здравен, кемпер, да удължим активния туристическия сезон. “

 Инвестициите, които общината предстои да направи на територията на Равда, са насочени в изграждането на нови   улици, тротоари озеленяване и развитие на парковите зони, усъвършенстване на образователната инфраструктура.

„Строителството на пътища, пътни връзки, улици и обекти от градската среда с публично предназначение е  фактор за  привличане на инвестиции, а инвестициите водят до откриване на работни места. Затова нашите усилия са съсредоточени в разширяване на инфраструктурата.“ – каза г-н Димитров.

 След изграждането на две нови улици  – „Дунав“ и „Искър“  в наскоро застроен район на Равда, сега предстои строителството на още две - „Резвая“ и  „Камчия“. Общината е подготвила проект за поставяне на  улично осветление и по четирите.

Община Несебър,  в сътрудничество с държавата, инициира план за брегоукрепване и строителство на крайбрежна алея от Равда до кв. „Аурелия“ - Несебър. Дейностите по проектиране, финансиране и изграждане на това съоръжение, което ще предостави трасе за алтернативно придвижване на пешеходци и велосипедисти в непосредствена близост до морето, са ангажимент на държавата.“ – коментира Николай Димитров.

Важен  за общината проект   предстои да бъде реализиран на стадиона в с. Равда – строителство на ново футболно  игрище. „Ползите от него ще са не само за спортуващите жители на Равда. Това ще бъде още един обект, чрез който ще се допълнят условията за развитие на спортен туризъм на територията на община Несебър.“- поясни г-н Димитров.

Предстои реализацията на проект  за подмяна на   осветителни тела с ново, модерно, ефективно улично осветление. Дейностите  ще бъдат  финансирани по оперативна програма. Друга предстояща  задача е изместването на базата на БКСО – Равда на подходящо място извън границите на селото.

Плановете на общината за реконструкция на съществуваща в центъра на с. Равда сграда в полифункционална с пенсионерски клуб търпят промени.  В момента се извършва преизчисляване на стойността на реконструкцията.

Сред проектите, които предстои да бъдат реализирани е саниране на сградата  на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и изграждане на външна класна стая за. В двора на училището вече е извършен ремонт на спортната площадка.

В отчета си за извършеното  в Равда в предходните четири години  Николай Димитров спомена:  реконструкцията на улиците „Кирил и Методий“ и „Македония“ - извършено е строителство на нови тротоари и оформяне на допълнителни паркоместа, извършена е реконструкция на уличното осветление  и монтаж на лед осветители, оформени са крайпътни  зелени зони и е извършено цялостно преасфалтиране. Важна за малките жители на Равда  е  реконструкцията на  двете детски площадки в крайморския парк, които са с изцяло подменени уреди и нова ударопоглъщаща  настилка. Пак там общината монтира рампа за скейтборд и постави подходящо за съоръжението осветление. Изградено бе   ново осветление по ул. „България“ , а   старото, по общински път от кръгово движение  на главен път Бургас-Варна към Равда, бе заменено с енергоспестяващо. Други вече приключили дейности по благоустройството на Равда са: асфалтиране  и изграждане  на тротоари на ул. „Г. С. Раковски“; асфалтиране на улица между ул. „Крайбрежна“ и ул. „Бриз“, в м. „Кокалу“  и др.

„Равда е едно от селищата,  които  формират имиджа на община Несебър. Неговото благоустрояване е една от важните задачи, които ще изпълняваме и през следващия мандат.“ – заяви Николай Димитров.

Николай Димитров е независим кандидат-кмет, той е под № 69 в бюлетината.






България Всички новини
Бумът на кредитирането достига нови рекорди Бумът на кредитирането достига нови рекорди Най-впечатляващ е ръстът при жилищните кредити - 60.5% за една година Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Крисия Тодорова изумява не само с поведение, ами и с това, от което се вълнува Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Напусналият съдебната система държавен обвинител заминава на скъпоструващо лечение в Германия Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Ниската избирателна активност ни лишава от легитимност, посочи тя Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Това показва проверка на ресторанти в Атина, Кардиф, Люксембург, Лондон и в платформата globalprices.com Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Осигурени са допълнителни 24 командировани полицаи за месеците юли и август, а 15 полицаи ще осъществяват контрол с патрулка и пеша България отдава почит пред подвига на Христо Ботев България отдава почит пред подвига на Христо Ботев Служебният премиер Димитър Главчев ще участва във всенародното поклонение на връх Околчица от 11:00 часа Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Тежкото решение тя взе след 24-годишен брак и две деца Отидете на море сега, ще ви излезе 30 % по-евтино, съветва експерт Отидете на море сега, ще ви излезе 30 % по-евтино, съветва експерт Цените не са мръднали от миналата година, твърди Румен Драганов Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Роси присъства на всичките му спортни изяви, първият й спомен е от зала "Младост", когато е едва 14-годишна
Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса В следобедните часове е възможно да превали  Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Сивото и цвят праскова са отвратителни, съветва дизайнер  Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Каспаров може да получи до две години затвор Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път "Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0 Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори