Рецепта за пилешки крилца на скара с чесън и лук
Перфектното бирено мезе за вашето събиране със със съседите или когато ви се хапва мръвка на скара
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешки крилца - 1 кг
черен пипер - на вкус
олио
сол
МАРИНАТА
джинджифил - пресен 3 см
чесън - 1 скилидка
пилешки бульон - 1/2 ч.ч.
доматен сос - 1 ч.ч.
соев сос - 2 с.л. тъмен
оцет - 3 с.л.
мед - 3 с.л.
лук - 1 глава
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме си добре джинджифила и заедно с почистените чесън и лук ги смиламе. Към тях добавяме доматеното пюре, наливаме бульона, оцета, соевия сос Прибавяме меда, соса и всичко това разбъркваме много добре. Получава се марината за пилешко, с която заливаме измитите и почистени пилешки крилца. Разбъркваме и прибираме в хладилника, като оставяме за 5-6 часа. Когато ги извадим за поставяне в скарата, ги подсушаваме с хартия и поръсваме със сол и смлян черен пипер на вкус.
Предварително сме загрели скарата и намазали обилно с олио. Подреждаме крилцата на скара, оставяме да се пекат от едната страна и обръщаме периодично. Намазваме с маринатата, след като сме обърнали. Подреждаме в чиния и поднасяме пилешките крилца на скара с чесън и лук в компанията на изстудена бира. Перфектното бирено мезе за вашето събиране със със съседите или когато ви се хапва мръвка на скара.
Източник: Gotvach.bg