Рецепта за червена леща в мултикукър
Слагате я в уреда и си вършите другата работа. А след това се наслаждавате на любимата супа
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
червена леща - 250 г
лук - 1 глава, кромид
моркови - 1 бр
доматена паста - 2 с.л.
чушки - 1 бр, печена
картофи - 1 бр.
чесън - 3 скилидки
олио - 4 с.л.
зехтин - 2 с.л.
черен пипер
червен пипер
сол
кимион
джоджен
риган
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелваме и измиваме лука, чесъна, чушката, картофа и моркова. Лука го настъргваме, а моркова, чесъна и картофа нарязваме на ситно, както и печената чушка. Пускаме мултикукъра на програма fry, слагаме олиото и зехтина и щом загреят запържваме лука и моркова, до златист цвят на лука.
Добавяме картофа и измитата червена леща. Слагаме вода, колкото да покрие всички продукти (ако се наложи добавяме, още вода при варенето). Превключваме на програма boil. Щом заври лещата, добавяме доматената паста, подправките, чесъна и чушката.
Щом програмата изключи (моята е 30 минути), би трябвало постната леща да е готова за консумация. Ако не е варим до готовност, отново на програма boil. Поднасяме гозбата от леща изстинала!
Да Ви е сладко! Червена леща в мултикукър сервираме с хляб в мултикукър.