Рецепта за воденички с ориз и моркови
Бързо и вкусно за обяд от гозбите на баба
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешки воденички - 500 г
ориз - 2 к.ч 100 г
лук 1 голяма глава
морков 1 бр.
зеленчуков бульон 375 мл
черен пипер - смлян
олио - 25 мл
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистваме си воденичките, поставяме ги в тенджерата под налягане и оставяме да се сварят. Почистваме си лука и го нарязваме на ситно. Морковите почистваме и настъргваме на едрото на рендето. Поставяме тиган на котлона заедно с олиото. Прибавяме ориза и оставяме да се запържи, докато оризът стане стъклен. След като е готов, сипваме 150 мл зеленчуков бульон и подправяме с черен пипер.
Изсипваме сместа в огнеупорна тава, прибавяме сварените и отцедени воденички, морковите и лука. Бульона от варените воденички го прецеждаме и го изсипваме и него. Разбъркваме добре и поставяме воденички с ориз и моркови във фурната да се пече до готовност.