Бабината лятна манджа
Бон апети
"Летните манджи по рецепта на баба са чудесна идея за предстоящите горещи дни"
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
лук - 1 кг
домати - 1 кг
червени чушки - 1 кг
патладжани - 2 бр.
люти чушки - 2
олио - 200 мл за пържене
магданоз - 4 стръка
захар - 1 ч.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Може да се ползват и не печени чушки, а може да си изпечем чушките и да ги обелим, за да ги приготвим за вкусната лятна манджа.
Обелваме доматите и ги нарязваме на ситно.
В малко олио запържваме доматите заедно със захарта, докато изври част от течността.
През това време си нарязваме лука на ситно и го запържваме до златисто.
Към него прибавяме нарязаните печени чушки и нарязания патладжани и оставяме да се пържи за кратко.
Добавяме позапържените домати и оставяме да се задушава още 5 мин.
Накрая посоляваме и поръсваме с наситнен пресен магданоз бабината лятна манджа.
Поднасяме, докато е още гореща.