Рецепта за вкусна торта с бишкоти и яйчен крем
Тази торта е любима на няколко поколения
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ЗА КРЕМА
прясно мляко - 1 литър
жълтъци - 2 броя
захар - 1 ч.ч.
брашно - 100 г
краве масло - 60 г
ЗА БЛАТОВЕТЕ
бишкоти - около 27 броя
прясно мляко - малко, допълнително
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
За крема за торта към жълтъците, захарта и брашното се прибавя първо половината мляко и се разбива. След това се долива останалото и се добавя маслото. Слага се на среден огън и се бърка, докато се сгъсти. Когато е готов, яйченият крем се оставя да се охлади.
За тортата използвах подвижен ринг, който нагласих на 20 см. Бишкотите се потапят в студено прясно мляко и нареждат. Направих я с три реда бишкоти и крем. За украса използвах шоколадови пръчици. Бишкотената торта се прибира в хладилника за няколко часа.