Рецепта за киш с броколи в лаваш
Днес ви предлагам да си приготвите един бърз киш с броколи, който вместо с маслено тесто за основа, да направите с лаваш
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
лаваш - 2 бр.
броколи - 500 г
яйца - 2 бр.
заквасена сметана - 200 г
кашкавал - 150 г
грана падано - 50 г
пуешка шунка - 150 г на слайсове
сол
черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Днес ви предлагам да си приготвите един бърз киш с броколи, който вместо с маслено тесто за основа, да направите с лаваш. За целта бланширайте броколите, предварително нарязани на розички във вряща вода за 5 минути, след което ги отцедете и потопете в ледена вода. Намаслете тавичка с малко олио или масло и сложете в нея лаваша. Ползвах 2 броя правоъгълен лаваш, които леко застъпих. Върху лаваша наредете слайсове пуешка шунка.
В купа разбийте яйцата с щипка сол и прясно смлян черен пипер и прибавете към тях заквасената сметана. След това добавете настъргано Грана Падано и половината от кашкавала, нарязан на кубчета. Разпределете тази смес върху шунката и добавете розичките броколи, като ги притискате.
Сложете киша да се пече в предварително загрята фурна на 180 °C за 20 минути. След това извадете от фурната, настържете останалия кашкавал и върнете във фурната за още 10 минути, колкото кашкавалът да се разтопи върху киша с броколи в лаваш.