Рецепта за яхния със зеле и картофи
Много питателно и вкусно ястие само за половин час
Необходими продукти:
500 грама настъргано зеле
400 грама нарязани домати от консерва
250 грама картофи
1 литър зеленчуков бульон
2 моркова
2 стръка целина
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 чаена лъжичка сладък червен пипер на прах
½ чаена лъжичка чили на прах
Дафинов лист
Растително масло за пържене
Сол и черен пипер по желание.
Начин на приготвяне:
Загрейте малко олио в тенджера на умерена температура. Върху него се задушават нарязаните лук, моркови и стръкове целина за пет-шест минути, докато омекнат.
Добавете смлян червен пипер, чили на прах, сол и черен пипер по желание. Смесете добре. Добавете наситнения чесън и запържете за около половин минута. Добавете настърганото зеле и задушете за около една минута. Залейте със зеленчуковия бульон и доматите и поставете дафиновия лист. Добавете в тенджерата картофи, нарязани на кубчета с приблизително еднакъв размер.
Когато течността заври, намалете температурата и варете всичко заедно на ниска температура за около 25 минути, или докато вкусовете се смесят. Извадете дафиновия лист от яхнията. Сервирайте топло с филийка хляб