На кафе се гледа в четвъртък и петък
В Европа и Северна Америка първоначалният вариант на този ритуал е бил гадаенето по утайката от чаени листенца на дъното на чашата
Ели Маринова е известен нумеролог, астролог и гадател на кафе. Тя споделя как можем сами да погледнем в бъдещето у дома чрез кофеиновата напитка. По нейни думи сортът на кафето няма особено значение. Добре е то да е турско, приготвено на джезве, а не еспресо, капучино или нещо подобно, пише вестник Ретро.
В Европа и Северна Америка първоначалният вариант на този ритуал е бил гадаенето по утайката от чаени листенца на дъното на чашата. По-късно се е оказало, че утайката от кафето върши по-добра работа. Всъщност този вид гадаене и прогностика са свързани с психометрията (разновидност на интуицията), при която с дланите на ръцете разчитаме енергийния отпечатък на човека, държал чашата и отпивал от нея.
Докато пие кафето си, човекът трябва да мисли за проблема, който го интересува.
По този начин той оставя емоционален „отпечатък“ върху чашата с устните и ръцете си и след това гадателят чете именно тази информация, а фигурите само го водят. Маринова обяснява, че дните от седмицата също имат значение. Ако търсим отговор на важни въпроси или проблеми, добре е да правим ритуала в четвъртък.
Ако питаме за любов, в петък. Сутрините на големите празници също са подходящи за гадаене на кафе, защото в нощта преди тях небето се отваря, Господ чува молитвите на праведните хора и може да даде отговор на тези молитви.