Рецепта за паста с кайма и доматен сос на фурна
Бързо и лесно ястие за любителите на паста
Необходими продукти:
1/2 кг макарони
700 грама кайма
1 глава лук
3 скилидки чесън
550 г доматен сос
200 мл готварска сметана
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Заедно с каймата се слагат в загрят тиган и се запържват, докато каймата се раздроби и покафенее. През това време макароните се сваряват според инструкциите на опаковката. В тигана с каймата се слага сварената паста.
Добавят се доматеният сос и сметаната. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Ястието се прехвърля в тава и се запича за около 30 минути в загрята фурна на 180 градуса. По желание може да се поръси с настъргано сирене чедър или моцарела и да се запече за още няколко минути. Сервира се, поръсено с накълцан магданоз