Намачкани картофи с масло и розмарин
Бързо, вкусно и много лесно
Продукти:
8 големи картофа
50 г масло
Сокът на 1 лимон
1 стрък наситнен розмарин
1 ч.л. сушен риган
1 ч.л. сушена мащерка
Няколко стръка наситнен див лук
Сол, черен пипер на вкус
Приготвяне:
Картофите се обелват и се слагат цели в тенджера да се варят. Ако ще готвите пресни картофи или други с тънка коричка, може и да не ги белите, но ги измийте много добре. След като водата заври засечете около 35-40 минути. Картофите трябва да са сварени, но да не се разпадат. След това ги прецедете и сложете в тава върху хартия за печене, на разстояние един от друг. Ползвайте дъното на чаша, за да ги сплескате леко. Разтопете маслото и добавете към него подправките. Намажете картофите и ги запечете в предварително загрята фурна на 200 градуса докато станат златистокафяви.