Топъл шоколад, който се яде с лъжичка
Бон апети
Продукти:
500 мл прясно мляко
1 и ½ супена лъжица захар
120 г черен шоколад с поне 60% какао
3 супени лъжици натурално какао на прах
1 супена лъжица царевично нишесте
Приготвяне:
Разтопете шоколада на водна баня. Сипете млякото в тенджера и към него пресетите какао и нишесте, така ще избегнете образуването на бучки в топлия шоколад. Разбъркайте добре и сложете на котлона да се загрява. Добавете и захарта. Когато сместа кипне може да сложите разтопения шоколад. Хубаво разбъркайте и щом се получи хомогенна и гладка консистенция, може да разпределите шоколада в чаши. Украсете със сметана, натрошени бисквитки и сервирайте с лъжичка. Внимавайте, защото този десерт е топъл.
източник: az-jenata.bg