Рецепта за торта с гофрети и кондензирано мляко
С повече въображение и желание може да направите торта от всичко
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ГОФРЕТИТЕ
масло - 250 г
прясно мляко - 500 мл
яйца - 2
захар - 1 и 1/2 ч. ч.
ванилия - 1 бр.
бакпулвер - 1 бр.
брашно - 400 г
ЗА КРЕМА
захар - 1 ч.ч.
кондензирано мляко - 370 мл
крема сирене - 2 пакетчета
заквасена сметана - 400 г
течна сметана - 500 мл
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Първо се приготвят гофретите. Маслото се разбърква със захарта до хомогенна смес. Добавят се яйцата и отново се разбърква с миксер, като се прибавя постепенно и прясното мляко. Накрая се слагат брашното, бакпулверът и ванилията, при непрекъснато бъркане до получаване на гладка смес. Загрява се гофретникът и се приготвят гофретите.
Крем:
Разтопява се захарта при непрекъснато бъркане и се добавя кондензираното мляко. След като леко се сгъсти, се оставя да се охлади. Прибавят се заквасената сметана и кремата сирене и се разбърква с миксер до получаване на гладък крем.
В тава се нареждат плътно един ред гофрети и се поливат с получения крем. След това се нарежда втори ред гофрети и се поставя сметановата торта в хладилник за 3-4 часа. Разбива се сметаната за сладкиши до сгъстяване и се намазва получената торта с гофрети и кондензирано мляко с нея.