Рецептата на Ивелина от жк. "Възраждане" за чушки бюрек на фурна
Чушките бюрек на фурна са повече от апетитно предложение зимно време
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
чушки - 10 бр. печени
извара - 100 г
сирене - 100 г
кашкавал - 100 г
яйца - 2 бр.
сол
черен пипер
домати - 1 бр.
магданоз - пресен
ЗА ПАНИРОВКА
яйца - 2 бр.
брашно - 1/2 ч. ч. или галета
олио - за поливане
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Използвах стерилизирани печени чушки, които отцедих от течността за половин час в гевгир. През това време приготвих плънката за нашите вкусни чушки бюрек. В купа смесих изварата, натрошено сирене, настърган кашкавал и разбърках. Прибавих яйцата, сол и черен пипер на вкус, нарязан на ситно един домат, предварително обелен, и няколко стръка пресен магданоз. С тази смес напълних чушките.
Разбих останалите 2 яйца и потопих всяка чушка, първо, в брашно (галета) а след това в яйцата. Наредих чушките в тава, покрита с хартия за печене, и намазана с малко олио и поръсих с още малко олио. Пекох чушките бюрек в предварително загрята фурна на 230 °C с вентилатор за 20-25 минути до златист загар. Моите чушки бюрек на фурна са повече от апетитно предложение зимно време.