Рецепта за пудинг с панетоне
Лесен десерт
Продукти:
1 голямо панетоне с шоколад или стафиди
4 големи яйца
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
1/4 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.ч.бяла кристална захар
80 г орехи пекан нарязани
1/3 ч.ч. разтопено масло
2 ч. л. ванилов екстракт
Приготвяне:
В голяма купа разбийте добре яйцата, млякото, захарта, разтопеното масло, ванилията. Панетонето се накъсва на парчета или се нарязва. Размерът трябва да е колкото на голяма хапка. Слага се в тава с незалепващо покритие и към него се добавят ядките. След това се залива със сместа. Ако е необходимо леко разбъркайте или размесете с лъжица парченцата така, че да се напоят добре. Изчакайте 5-10 минути (за да поеме от течността) и сложете да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-45 минути или докато десертът стане златистокафяв.