Рецепта за маслени бисквити с фурми и шамфъстък
Разкошни специални маслени бисквити с фурми и шамфъстък, толкова богати и ароматни, че ухаят на празник
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 40 БИСКВИТИ
краве масло - 100 г, на стайна температура
кафява захар - 85 г
захар - 85 г плюс допълнително за овалване
ванилов екстракт - 1 ч.л.
яйца - 2 бр.
брашно - 260 г царевично
брашно - 65 г
бакпулвер - 1 ч.л.
сол - 1/3 ч.л.
лимонова кора - 1 с.л.
фурми - 100 г, нарязани на едро
шамфъстък - 35 г, нарязан на едро
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
За тези невероятни масленки оставете маслото, двата вида захар в купата на вашия миксер и разбъркайте на висока скорост за 3 минути, докато се смесят добре. Намалете скоростта до средна и добавете ванилията, последвана от яйцата, добавяйте яйцата едно по едно. Разбийте за още една минута и след това добавете двата вида брашно, бакпулвера, солта и лимоновата кора.
Разбъркайте отново за кратко време. Накрая добавете нарязаните фурми, шамфъстъка и разбъркайте с помощта на шпатула или дървена лъжица. На голямо парче пергаментова хартия разделете тестото на две и оформете всяка половина като дълъг цилиндър, около 25х5см. Завийте с пергаментова хартия и оставете в хладилника за поне 1 час. Оваляйте всеки цилиндър в захар и ги нарежете на филийки с дебелина 1 см.
Подредете филийките коледни бисквити върху тава, покрита с хартия за печене, на разстояние около 2 см една от друга и печете в предварително загрята фурна на 175°C с вентилатор за 10-12 минути. Оставете маслените бисквити да се охладят напълно преди сервиране.