Рецепта за постна капама
Поднесете с кисело мляко
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
домати - 500 г ситно нарязани
целина - 1/2 глава
лук - 1 глава
зелен лук - 750 г
картофи - 4 - 5 бр.
спанак - 500 г
брашно - 1 с.л.
червен пипер - 1 ч.л.
домати - 2 - 3 бр. цели
олио - 1/2 ч.ч.
кисело мляко - за сервиране
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Морковът, лукът и целината се почистват, измиват и нарязват. Запържват се в мазнината и се прибавят нарязаните домати. Задушават се под капак, след което се прибавя брашно и се задушава за няколко минути. Подправя се с червен пипер и се залива с гореща вода, като се разбърква непрекъснато. Зеленият лук се нарязва на едро. Прибавя се към всички останали продукти и се оставя да заври на слаб огън, докато омекне.
Добавят се обелените, измити и нарязани на кубчета картофи, а след малко и нарязаният на ситно спанак. Ястието се изсипва в тавичка и отгоре се нарязват на филийки целите домати. Пече се между 20 и 30 минути в предварително загрята умерена фурна. Поднесете с кисело мляко.