Рецепта за ароматни пилешки филенца на грил тиган
Поднесете ги със зелена салата и диетичната ви вечеря е готова
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешко месо - 500 г
горчица - 1 с.л.
мед - 1 с.л.
зехтин - 3 с.л.
сол - 1/2 ч л
мащерка - щипка
черен пипер - щипка, две
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
За този вид рецепта за пилешки филенца ползвах охладено пилешко месо, но вие ако имате домашно пилешко месо, е още по-добре. Измиваме си много добре пилешките филенца и ги оставяме да се отцеждат от водата.
След като са готови, ги поставяме в купа, добавяме горчицата, меда, зехтина, солта, черният пипер и мащерката. Започваме да втриваме добре с ръце филенцата и оставяме да постоят известно време в тази марината.
Оставяме всичко това в хладилника за няколко часа. Когато решим да ги приготвим, си включваме грил тигана, оставяме да се загрее и поставяме филенцата. Оставяме да се приготвят по 3-4 минути от двете страни. Отстраняваме, поставяме в съд и поднасяме ароматни пилешки филенца на грил тиган.