×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Атанас Терзиев: Ще стана кмет, за да има Несебър открито и отговорно управление


Атанас Терзиев: Ще стана кмет, за да има Несебър открито и отговорно управление
Атанас Терзиев (в средата) е единственият кандидат за кмет, който подробно представи как ще управлява, вляво до него е зам. областният управител Златко Димитров
18 Август 2011, Четвъртък, 12:26 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Висше училище по туризъм, атрактивен нов център, инвестиции в инфраструктурата, привличане на европейски  средства са само част от приоритетите на кандидата за кмет на ГЕРБ

„Несебър има друг път на развитие и неговите граждани заслужават ново управление, което да бъде отговорно, открито и да върши реални неща за облика на общината.”, заяви днес кандидатът на ГЕРБ за кмет на Несебър Атанас Терзиев. Той пръв и единствен представи подробно приоритетите, които ще следва след като спечели местните избори тази есен. Днес той изложи пред журналисти част от своята програма. Като цяло Терзиев представя цялостна нова визия за развитието на атрактивната морска община, различаваща се коренно от стила на управление на сегашния кмет Николай Димитров,  който в публичното пространство често е било свързвано с корупция.

„В програмата за управление ще залегнат конкретни проекти,

за които вече сме провели проучване в какви срокове и при какви финансови параметри могат да бъдат реализирани.”, каза Терзиев.

Той посочи като приоритет инвестициите в инфраструктура и обърна специално внимание на пречиствателната станция „Несебър-Слънчев бряг”, чиято реализация е поставена на карта заради забавянето на изработването на идейния и инвестиционния проекти на съоръжението. Терзиев поясни, че въпреки че има спечелено финансиране за изработката на проектите и че кметът Димитров нееднократно е твърдял, че проектът е изплатен, официалната справка показва, че до момента са усвоени едва една трета от предвидените средства и проектът се води временно спрян. Според кандидата на ГЕРБ за този жизнено важен проект за целия регион трябва да бъде впрегнат пълния ресурс на общината, като след изборите ще се търси и сътрудничество от ресорните министерства, за да не бъде загубено европейско финансиране от близо 100 млн. лв.

    Терзиев посочи още, че вече са проведени срещи с представители на Министерство на транспорта за финансиране на проекти от републиканската пътна мрежа като пътя Слънчев бряг-Бургас и разширението на Дюлинския проход и се очаква скоро държавата да отдели необходимото финансиране.

Атанас

Терзиев представи атрактивен проект, наречен „Проспериращ Несебър”

, който представлява серия от проекти, които да дадат тласък на развитието на  морския град. Той ще стартира с изработването на цялостна концепция за градоустройствено развитие на Несебър, който ще включва изграждането на модерна централна част на Новия град, облагородяване на Северната алея, където да се изгради хубав парк, алея за разходки по брега и зона за плажуващи. Специално внимание ще се обърне на идеята за изграждане на цялостно нова визия на настилките в Стария град, която да е в унисон с историческото наследство и на Стария Несебър. Приоритетно ще се работи и по откриването на висше училище по туризъм в Несебър, за което Терзиев посочи, че вече са проведени серия от разговори с ръководството на реномирано висше училище в сферата на туризма. Той подчерта, че при добра работа и воля от страна на следващия общински съвет още през есента на 2012 г. Несебър ще приеме първия випуск студенти.

Специален акцент Терзиев постави на ефективна работа по европейските програми чрез привеждане на целия ресурсен капацитет на общината към

изготвянето на качествени проекти и привличане на добри специалисти.

Атанас Терзиев посочи добрия пример на община Бургас и заяви, че ще разчита на добро сътрудничество с правителството в реализацията на европейски проекти в община Несебър.

Председателят на общинското ръководство на ГЕРБ в Несебър Златко Димитров заяви, че в рамките на общинската организация на ГЕРБ в Несебър винаги е имало консенсус по отношение на кандидатурата за кмет на община Несебър. „От първия ден на сформиране на щаба до сега сме работили в екип с ясна кандидатура – тази на Атанас Терзиев. Целият потенциал на ГЕРБ в Несебър застава плътно зад неговата кандидатура с цел спечелване на изборите.”, посочи Димитров.

Атанас Терзиев ясно заяви, че

ще заложи изцяло на градивна кампания,

върху това какво трябва да се реализира и какви са начините за  това. Той допълни, че ще заложи на много официални и неофициални срещи с хората, на кампании от врата на врата, което е негов принцип на  работа през последните години. Представителите на ГЕРБ-Несебър посочиха още, че няма да се прави разточителна кампания, нито да се впускат в плакатни войни.

„Поемам ангажимента да спечеля тази битка за всички граждани на община Несебър. За мен това не е лична или партийна битка. Това е каузата на нашата община, която има нужда от друг подход на управление.”, категоричен е Терзиев.


В категории: Несебър


15
Коментара
Флагман.БГ Откриха неизвестна творба на Моцарт Откриха неизвестна творба на Моцарт 20/09/2024, Петък 14:40 0
15
Коментара по темата
15.
не би ли звучи познато?
02.09.2011 09:26:49
0
0
Гребенаров, Гребенаров лошо се пада от високо, но за почти всичко си си виновен единствено и само Ти. Високомерието в което изпадна, когато стана областен ти изигра непоправима шега. Цялото ти обкръжение се напълни с гъ…олизци, отделяйки те от реалността. На поста на който беше 2 години, с „цялата” подкрепа на държавата, Рейзи трябваше да лази в краката ти и да бъде елиминиран много преди самите избори и то напълно основателно, тъй като неговото 4 годишно управление е пълно с нарушения, злоупотреби и корупционни практики, а каква стана тя?! Подценяването на най-сериозният ти опонент Рейзи беше добре дошло за него. Докато ти седеше на топлият си стол в кабинета или в бистрото си Рейзи направи пътека до София, естествено подплатен с финикийски знаци. Сумите, които настоящият кмет на Созопол е дал където трябва, варират в публичното пространство, като те са между 2 и 5 млн. лева!!! Представете си само колко очаква да му се върнат, за да даде такъв голям рушвет. Облажилите се са няколко и ти ги разбра, но главозамаян от поста и властта си, … много късно.
На първо място това е Димитър Николов, по прякор „Момата”, човекът не спрял да лобира за приятелят си Рейзи в продължение на 4 години. Николов трудно преглътна ситуацията и така и не успя да прости, че с връщането на Гребенаров в Созопол той изтърва структурата на Герб в града, предварително отредена за Рейзи. Именно Митьо-Мекотелото поведе анти-Гребенаров кампанията. Гнида ще си останеш и това е, Митьо.
Вторият в тази позорна класация е Божидар Димитров/агент Кардам/, за когото и Гребенаров и цялата структура на Герб Созопол работеха да стане депутат, впоследствие и министър, а самият той за благодарност ги продаде на Рейзи и компания „за няколко сребърника”. Божко историята на Созопол ще те запомни, но с какво – с продажничеството и предателството ти?
Агент Кардам е човекът свързал Панайот Рейзи с агента на САЩ в правителството на Борисов - Симеон Дянков. Като представител на тази мощна държава именно той е този, който има важна дума при определянето на кандидатурите за кметове. Достояние и на простолюдието станаха оргиите на двамата Наполеоновци/ Рейзи и Дянков/. Алкохолните, кока…нови и други подобни подвизи вече се коментират от местните. За имотчето, подарък от Рейзи за Дянков, вече също текат коментари.
Поредният предател е Димитър Бойчев. Без неговата подкрепа за Рейзи нещата просто нямаха да са същите, колкото и неговото мнение да не е меродавно.
Няма как да пропуснем и хасковският депутат Иван Петров, бивш шеф на РДВР Хасково, станал печално известен с пристрастеността си към хазарта, наркотиците и корупционните схеми, прикривани от самият него, като един „достоен и истински” полицай.
Какво остава да кажем за останалите „приятели” на Гребенаров – Борисов и Цветанов. Най-боли, като те предаде приятел. Така, предполагам се чувства и Гребенаров. Все си мислех, че поне у първия и втория в Герб има някакъв морал, приятелство и принципност, но … уви?!
Драги ми господа не си мислете, че „делата” ви ще останат скрити и ненаказани от Онзи отгоре/ нямам предвид вожда ви Бойко Борисов/. ВСИЧКО НА ТОЗИ СВЯТ СЕ ВРЪЩА! НЕ ВСИЧКО Е ПАРИ! В това ще се убедите съвсем скоро. Ходът „Рейзи” ще ви изяде главата. Това, обаче си мисля, за вас е без значение. И без това в най-добрия случай имате още 2 години властване. А как само ви вярвахме?! Гнус ме е от всички по-горе изброени партийци. Срам ме е, че станах член на ГЕРБ! Дано успявате да спите спокойно, след извършването на подобни предателства и мръсотии! НИЕ СМЕ ГЕРБ, С ТЕБ СМЕ ПО-СИЛНИ! ХАХАХА!
14.
WTF
23.08.2011 09:44:20
1
2
Еднакви коментари на еднакви хора. Толкова по-зле за вас драги. Очаквам и коментар от "Гаф-аз". А като говорим за купуване се сещам за един ремонт на детска градина за 2мил. лв, както и за купуването на една черна лимозина. Нищо не казвам за прехвърлянето на парцели около старозагорските бунгала в Несебър, както и за позора с делфинариума (който за щастие се провали) да му мисли само многоуважавания (надяваме се вече бивш) кмет на града.
13.
az
23.08.2011 00:54:33
2
2
Наско, факта че беше в друга партия и набързо се преформира, това че миналите избори ти беше единствения с доказани купени гласове и че още от сега в Несебър се купуват глсасове за по 150 кинта е показателен какъв кмет ще си-жалка кукла на конци...
12.
Гаф
22.08.2011 17:40:48
1
2
самият факт,че терзиев и компания се представят първо в бургас е повече от красноречив,че става въпрос за куклювци на конци.това е не просто гаф,а само началото на гафовизацията.нека почакаме и всичко ще стане ясно.
11.
Mirodiicho
22.08.2011 13:37:09
1
2
Евала на Наско за доблестта - човека излезе и си каза публично "какво?", "как?" и "защо?". Колкото до промяната в Несебър според мен е повече от наложителна.
10.
Hit
19.08.2011 12:10:33
3
6
Хей, че злобни хора. Стига платени постове. Толкова ли много пари ви плаща Николай Димитров, да плюете конкуренцията, че по цял ден седите в интернет и пишете глупости. Хайде стига вече. Всички видяхме, че кмета нищо не направи през неговия си мандат за Несебър. Стига писахте глупости от рода на колко бил добър. Видяхме го. Последните 4 години ги проспа.
9.
ДРЪН,ДРЪН
19.08.2011 11:18:06
5
3
та терзиев не може да чете и пише правилно,представилб проект.дрън,дрън.знаем ги неговите проекти.за повече от боядисването на оградката на една градинка пипето не му стига.
8.
n..................s
19.08.2011 06:19:32
4
0
neme interesuva koi 6te stani kmet samo da e e nikolai d. i onezi brat4etata da si sediat gore v balkan i vsi4ko 6te e nared
7.
sinioritata
18.08.2011 23:24:00
2
3
egati tapaka toia TERZIEV
6.
аз
18.08.2011 18:17:52
2
4
и откъде си толкова сигурен че ще станеш кмет? Тоя град не е лъжица за твойта уста!
5.
мошенници
18.08.2011 17:27:12
1
5
абе вие много бързо забравихте какви ги говореше терзиев в телевизия скат против герб, а този златко димитров и за чистач на тоалетни няма да го вземат че и там ще осере работата
4.
Попче
18.08.2011 16:55:36
2
3
Много си е добре момчето, доказа за 4 години, че работи съвестно и иска тази община да върви напред. Така че да дерзае, хората ще го подкрепят
3.
Старограадчанин
18.08.2011 16:36:07
0
3
Несебър е единствения град без градски център.После се чудим къде са туристите.
2.
Гражданин
18.08.2011 14:53:19
2
5
Златко , с този потенциал в Несебър на миналите избори не успяхте да вкарате нито един съветник , а сега сте и по зле. Така, че не хранете много надежди , за да няма дълбоко разочарование. А Атанас Терзиев ще стане кмет , ама друг път. Не бива момчето. Тази община не е за такива като него и Димитров . Тя е много над тяхните възможности.
1.
GG
18.08.2011 14:35:42
4
5
Напълно те подкрепяме. Времето за промяна настъпи.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьор се заби в пътна камера на АМ Хемус Шофьор се заби в пътна камера на АМ Хемус Инцидентът е станал край Ботевград Близо цял град в България страда от Алцхаймер Близо цял град в България страда от Алцхаймер Около 70 000 души имат това коварно заболяване  Смъртоносна трагедия с 3 мъже и една жена на плажа "Бутамята" в Сименорец Смъртоносна трагедия с 3 мъже и една жена на плажа "Бутамята" в Сименорец Силни подводни течения задърпали жена, а трима мъже скочили да я спасят - единият се удавил Хартиеният касов бон на бензиностанцията остава в историята Хартиеният касов бон на бензиностанцията остава в историята Режат родители без права от данъчно облекчение. Край на презапасяването с бандероли за цигари ЮИДП осигури 100 куб.м строителна дървесина за пострадали ферми в Харманли и Равна гора ЮИДП осигури 100 куб.м строителна дървесина за пострадали ферми в Харманли и Равна гора Материалите ще послужат за възстановяване на кошара за отглеждане на животни, изгоряла при пожара Баровец черпи с литри „Дом Периньон“ Джокович в софийската чалготека Баровец черпи с литри „Дом Периньон“ Джокович в софийската чалготека Това е т.нар. „горяща пирамида“ от бутилки, за която се е бръкнал към 15 000 лева Кризата в ДПС блокира ОбС-Руен Кризата в ДПС блокира ОбС-Руен 19 съветници не присъстваха на днешното редовно заседание Станишев продава лукс апартамент в най-баровската сграда в Созопол? Станишев продава лукс апартамент в най-баровската сграда в Созопол? Тя е кацнала на скала над морето и е проектирана от брат му Георгий Станишев Слави затваря телевизията? Слави затваря телевизията? Два негови проекта вече тръгнаха по Би Ти Ви Българската следа в терора с пейджърите била димка, но проф. Чуков намери връзка с атентата в Сарафово Българската следа в терора с пейджърите била димка, но проф. Чуков намери връзка с атентата в Сарафово  Във вестника на „Хизбула“ пишело, че ливанецът, който е наредил терористичния акт на бургаското летище, е изчезнал безследно 
Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Президентът на Украйна ще говори и от трибуната на Общото събрание на ООН за войната с Русия Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Известната транссексуална актриса и модел Кесария Абрамидзе е ликвидирана след приемането на закона за хората с различна сексуална ориентация Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Експлозивите били вградени във взривилите се устройства преди те да пристигнат в Ливан Жена беше нападната от питон в дома си Жена беше нападната от питон в дома си В убийствена прегръдка на змията жената прекарала около два часа В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели Детайл е, че тя се намира в благоевградското село Бело поле, където в действителност живеят 600 души Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Това е новата ситуационна мантра на американските демократически говорители в предизборната кампания Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Доц. Спас Ташев намекна, че вицепремиерът Александър Николоски нарекъл българите мизерни под влияние на господарите му от Белград 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби Тийнейджърката е арестувана, издирват неин съучастник Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ще ескалира ли напрежението в Близкия изток? Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" "Работя за Uber с кола под наем, за да свързвам двата края.", сподели Нанет Хамънд Лоскиаво
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня - Мило, да отидем на някое романтично място. Само двамата, да се гушкаме.
- Я не се скатавай, а почвай лютеницата.
Виц на деня Виц на деня Парадоксът във фотографията - колкото са по-стари снимките, толкова си по-млад на тях... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всеки може да бъде поет... стига да се намери жена, която да го поеме!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори