Канелени филийки с масло и захар по рецепта на Дженифър Гарнър
Бон апети
Продукти:
4 филийки хляб
5 супени лъжици обикновена или кафява захар
3 ч. л. канела на прах
масло за намазване и за тигана
Приготвяне:
В купичка комбинирайте захарта и канелата, разбъркайте добре съставките. Загрейте тиган с незалепващо покритие. Разтопете малко количество масло. Намажете филийките от двете страни с масло. Поръсете ги от едната страна с канелената захар. Сложете филийките в тигана, но обърнати със захарта към него. Докато се запържват поръсете отгоре със захар и канела. Така като завъртите филийките внимателно ще се запекат и от другата.
Може леко да ги притиснете, за да поемат от маслото, захарта и канелата, които са се разтопили. Когато станат златистокафяви (около 1-2 минути на страна) може да ги извадите от тигана и да сервирате. Тези филийки може да се хапват така или да ги сервирате със сладко, мед, дори сладолед.