Правят Хлебна къща в Генгера в Айтос
Уникална Хлебна къща ще бъде открита в етнографския комплекс „Генгер” в Айтос идващия понеделник. В нея всички присъстващи ще могат да месят „жив” хляб докато разказват за себе си, за историята на своя произход и същевременно влагат енергия в продукта си. В Айтос ще гостува Надежда Савова, която е завършила в САЩ и е открила първата хлебна къща „Св. Христофор” в Габрово.
Освен, че ще меси със всички присъстващи на информационната среща в Етнографския комплекс в Айтос, Савова ще представи и методиката си за обучение на смесени възрастови групи в неформална обстановка, изградена на базата на "учене чрез действие и преживяване". Това обучение отваря вратите към антропологично, етнографско разбиране за различните култури, за техните специфични природни дадености, флора и фауна, музика, танц, храна. И всичко това може да промени света, твърдят айтоските инициатори.