Мъка: Домашната ракия става все по-скъпа
Ако миналата година 1 литър е излизал 4 лв., сега вече е 7-8 лв.
Приготвянето на домашна ракия поскъпва заради по-високите цени на захарта и дървата за огрев. Как това ще повлияе на собствениците на обекти за дестилация и ще намалеят ли клиентите им?
„Решихме да направим казан за варене на ракия, защото в кръвта на българина си е ракията, всеки обича да пие“, разказва пред БТВ собственик на малък обект за варене на ракия Замфир Иванов. Работещи в обекта обясниха, че всичко е поскъпнало.
„Миналата година захарта беше 1 лв., сега е над 2 лв. При дървата оскъпяването е двойно. Ако миналата година 1 литър домашна ракия е излизал 4 лв., сега излиза 7-8 лв.“, добави Замфир Иванов.
Знам какво слагам,знам какво да очаквам.
Не гоня количества, а качество. Постигам го и ми е гот като си я пия задължително след 3 години най малко от производството.
Няма купешка ракия,по добра от моята. А и тоя глицерин, с който тъпчат винзаводите....