Пълнен френски тост с ябълки и канела
Бон апети
Продукти:
1 голяма ябълка, нарязана на кубчета
1 щипка канела
4 дебели филии бял хляб
½ чаша прясно мляко
1 чаена лъжица ванилия
1 голямо яйце
1 супена лъжица пудра захар
Приготвяне:
Нарежете ябълките. Разбъркайте ги с малко канела, за да се овкусят. Направете дълбоки прорези във всяка дебела филия хляб, за да оформите джоб. В купичка смесете млякото, ванилията и яйцето. Разбийте добре с телена бъркалка. Загрейте незалепващ тиган на средна температура.
Напълнете филийките с пълнежа от ябълки. Потопете всяка филийка в сместа с яйцето. Оваляйте, за да попие добре в хляба. Пържете по 2 минути от всяка страна, докато добие златист загар. Поръсете с пудра захар.
източник: az-jenata.bg