Едно парче никога не е достатъчно от тази „Царска торта“, приготвена без грам брашно!
Декорирайте с любимите ядки
Необходими продукти:
10 белтъка
250 грама пудра захар
300-400 грам орехи
25 грама пшенично нишесте
За крема:
10 жълтъка
160 грама пудра захар
2 супени лъжици какао
30 милилитра ром или коняк
100 милилитра прясно краве мляко
200 грама краве масло (омекотено)
Начин на приготвяне:
Счупете яйцата и отделете белтъците от жълтъците.
Белтъците ще използваме за блата. Сложете ги в подходящ съд и добавете пудрата захар. Бийте, до получаване на гъст бял крем. Вземете орехите и ги нарежете с нож, а не ги мелете. Добавете към белтъчния крем и с шпатула разбъркайте. Прибавете нишестето и смесете добре.
Покрийте правоъгълна форма за печене с хартия и сипете сместа. Разстелете добре с шпатула. Сложете в предварително загрята до 170 градуса фурна и печете за 35 минути или до покафеняване. Извадете блата и оставете да се охлади. Премахнете хартията и срежете на 3 равни части.
Пригответе крема, като в подходящ съд смесите жълтъците, пудрата захар и прясното мляко. Разбъркайте добре и сложете на котлона. Гответе, докато кремът се сгъсти, като непрекъснато бъркате. Щом това стане, свалете от котлона и оставете да се охлади напълно. След това добавете маслото и разбийте с миксер. Бийте до получаване на еднородна смес. Добавете какаото и разбъркайте добре с миксера. Прибавете рома.
Завършете десерта, като слепите блатовете с крем. Декорирайте с ядки и оставете да стегне за поне 2 часа.
Нарежете и поднесете.