Рецепта за уникален патладжан на скара с гриловани зеленчуци
Ето как да го приготвите
Необходими продукти:
патладжани - 3 бр.
тиквички - 3 бр.
кашкавал - 150 г
олио - 100 мл
сол
Начин на приготвяне:
1. Почистете патладжаните и тиквичките, измийте ги и ги нарежете по дължина.
2. Намажете ги от двете страни с олио и гриловайте до готовност.
3. Нарендайте кашкавал.
4. Посолете грилованите зеленчуци.
5. Върху всяко парче патладжан сложете от рендосания кашкавал, върху него тиквичка, отново кашкавал, пак патладжан и кашкавал, след което навийте на руло.
6. В тавичка подредете така приготвените апетитни рулца, без да мажете тавата, и поръсете с останалия кашкавал.
7. Запечете в предварително загрята фурна на 200°C до приятен загар.