Рецепта за реване със сок от бъз
Домашен десерт, който носи уханието на сезона
Необходими продукти:
6 яйца (на стайна температурата)
200 г захар
350 г грис от твърда пшеница (семолина)
150 г брашно
2 ч.л. бакпулвер
1 пакетче бурбонска ванилова захар
1,5 л сироп от бъз (неразреден)
За поднасяне:
250 мл течна животинска сметана
50 г захар
1 пакетче бурбонска ванилова захар
Начин на приготвяне:
1. Разбийте много добре жълтъците с половината от захарта и с ваниловата захар - до побеляване и удвояване на обема.
2. Разбийте белтъците с останалата захар. Трябва да станат на сняг.
3. Разбъркайте внимателно жълтъците и белтъците.
4. Смесете гриса от твърда пшеница с брашното и бакпулвера и ги добавете, като бъркате внимателно. Изсипете в тава, застлана с пергаментова хартия.
5. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
6. Все още горещия блат залейте със сиропа. Оставете да престои една нощ.
7. Сервирайте с разбита със захар и ванилова захар сметана, пише vesti.bg.
Дядо Коледа донесе подаръци и усмивки на най-малките пациенти на УМБАЛ Бургас и държа бебе за първи път в живота си
Празничен концерт ви очаква днес в Етно кафене и музей в Бургас
Липсва опростена процедура за поставяне на фотоволтаик на балкона
Защо мъжете харесват ниски жени
Не давайте пари назаем днес и в не изхвърляйте храна
По тези признаци разберете дали сте урочасани
Алекс Сърчаджиева: Богаташ поиска да му стана любовница, предложи ми къща
Знаете ли, че вашият умен телевизор има вградена камера и може би ви наблюдават
Revolut премахна лева
Радев: Работната атмосфера в парламента се влошава с всеки изминал ден
Даниела Рупецова разкри: В живота ми има мъж - и не е беден
Терзиев даде заден за боклука и прие две скъпи оферти
