Рецепта за карамелизирано пиле по азиатски
Лепкаво, вкусно, ароматно
Продукти:
5 бр. пилешки гърди без кост и кожа, нарязани
2 супени лъжици олио
8 скилидки чесън, обелен
½ чаша вода
1/3 чаша кафява захар
¼ чаша оризов оцет
½ чаша пилешки бульон
½ чаша соев сос
2 стръка пресен лук, нарязан
2 чушки, нарязани на едро
Приготвяне:
В голям тиган загрейте олиото на висока температура. Овкусете пилето със сол и запържете до златисто от всяка страна, докато стане хрупкаво. Прехвърлете в купа с хартия и оставете настрана. В тигана добавете чесъна и запържете до златисто или около 2 минути. Прехвърлете чесъна при пилето.
Върнете тигана на котлона и внимателно излейте половин чаша вода и разбъркайте, за да отлепите останалите парченца в тигана. Добавете захарта и разбъркайте, докато се разтвори добре. Трябва да добие тъмен цвят и да се сгъсти за около 4 минути. Бавно налейте оцета и разбъркайте. Върнете чесъна в тигана. Добавете бульона и соевия сос. Разбъркайте.
Изчакайте течността да заври, като разбърквате от време на време. Ще се сгъсти след около 10 минути. След като сосът се сгъсти и глазира, върнете пилето в тигана. Разбъркайте много добре, за да полепне навсякъде. Добавете нарязаните чушки и разбъркайте. Добавете и нарязания лук.
Седем слона загинаха, блъснати от пътнически влак в Индия
САЩ одобряват прехвърлянето на 420 балистични ракети край бреговете на Китай
В Берковица мъж набил майка си и я заплашил с убийство
Откриха втори свален дрон в поле в Турция
Очакват се две пълни слънчеви затъмнения през 2026 г.
Пеевски: Бившият директор на 138-о училище е на свобода заради политически чадър от ПП-ДБ
Турист загина край връх Вихрен, след като падна в пропаст
Съдят за кражба пазителя на президентските сервизи за хранене във Франция
Хонорарът на Азис по празниците чукна 25 бона
Италианската полиция арестува 384 души и иззе 1,4 тона наркотици при мащабна операция
Украйна удари два руски Су-27 в Крим
