Малък трик: Как да сварим яйцата за Великден?
Съвет за повече здрави яйца
Великден наближава, а подготовката за празника вече върви. Погрижили сме се за декорацията на дома, остава да помислим за празничната трапеза и разбира се, за боядисването на яйцата, което е и най-забавната част от подготовката.
Как да сварим яйцата за Великден, така че да имаме най-малко поражения и повече здрави яйца за боядисване?
Всяка домакиня има своите трикове. Някои поставят яйцата върху застлан на дъното на тенджерата тензух или кърпа. Други добавят към водата щедро количество сол и оцет или пък слагат яйцата да се варят след като водата вече е завряла.
Днес споделяме с вас още един трик.
Измийте яйцата с хладка вода и ги подредете в тенджера, така че да има малко разстояние между тях, да не се блъскат едно в друго. Сипете студена вода, колкото да ги покрие (около 3 см отгоре им). След това добавете 1 супена лъжица оцет.
Оставете водата да заври и яйцата да кипят около 30 секунди. След това изключете котлона и покрийте тенджерата с капак за около 12 минути. Яйцата трябва да са перфектно сварени, затова продължете с тяхната декорация.
А какви са вашите трикове за варене на великденски яйца? Споделете с нас.