Рецепта за зелева супа със зеленчуци
Пълна с витамини
Продукти:
2 супени лъжици зехтин
1 глава лук, ситно нарязан
2 моркова, ситно нарязани
2 стръка целина, ситно нарязани
1 червена чушка, ситно нарязана
2 скилидки чесън, пресовани
1 и ½ супени лъжици микс от подправки по избор
½ чаена лъжица черен пипер
¼ чаена лъжица сол
8 чаши зеленчуков бульон
1 средно голяма глава бяло зеле, нарязано
1 голям домат, ситно нарязан
2 чаени лъжици бял винен оцет
Приготвяне:
Загрейте зехтина в голяма тенджера на средна температура. Сложете лука, моркова и целината. Разбърквайте, докато омекнат или между 6 и 8 минути. Добавете чушката, чесъна, подправките, пипера и солта. Разбърквайте за още 2 минути.
Добавете бульона, зелето и доматите. Усилете котлона на средна към висока температура и оставете да заври. Намалете котлона, сложете капак и оставете да къкри още 20 минути. Свалете от котлона. Добавете оцета. Разбъркайте и сервирайте.