Радостин Кишишев напусна ресторантьорския бизнес, собствениците на „Тришър“ купиха две от заведенията му
Георги Харакчийски и Атанас Дачев придобиха два от бившите ресторанти „Киш“, третият – този в ж.к.“Лазур“, бе купен от Петър и Борис Желеви от веригата „Романс“
Бившият футболен национал Радостин Кишишев излезе окончателно от ресторантьорския бизнес, показа проверка на Флагман.бг.
Преди дни той продаде и последния си обект – суши бара на ул.“Адам Мицкевич“ в Бургас, който бе поет от собствениците на верига „Романс“ Петър и Борис Желеви. Те вече са ребрандирали фасадата и съвсем скоро ще отворят.
Припомняме, че преди 6 години Радостин Кишишев стартира амбициозния си проект с верига ресторанти, носещи неговото име - „Киш“. За кратко време той отвори три обекта – в ж.к.“Лазур“, в ж.к.“Зорница“ и ж.к.“Меден рудник“.
Заведенията на Кишишев бяха направени със стил, кухнята бе много добра и разнообразна, а ексфутболистът сам отговаряше за мениджмънта и бизнесът определено вървеше много добре.
Всичко за него обаче тръгна надолу с първия локдаун – през март 2020 година, когато се наложи да затвори обектите си заради пандемията. Впоследствие дойдоха трудни месеци, втори локдаун, последван от трети и нов тежък период за ресторантьорите. Накрая последваха и редицата ограничения, след които той почна един по един да разпродава ресторантите си.
Първо продаде този в ж.к.“Меден рудник“, впоследствие и обекта в ж.к.“Зорница“, а сега и в ж.к.“Лазур“.
Според неофициална информация, до която достигна Флагман.бг, ресторантът в ж.к.“Зорница“ е изтъргуван на много ниска цена, сякаш собственикът е бързал да се отърве от него.
Брокери са го предлагали за 180-190 хил.евро с цялото оборудване, което го е превърнало в апетитна хапка за опитни мениджъри, каквито са собствениците на верига „Тришър“ Георги Харакчийски и Атанас Дачев. Те закупиха ресторанта, направиха освежителен ремонт и сега, въпреки трудните месеци, заведението работи и има добра клиентела.
Идентична развръзка има и с бившия „Киш“ в ж.к.“Лазур“, който затвори през декември със заявката да започне работа с клиенти през април, но още през януари бе продаден.
Радостин Кишишев отказа коментар пред Флагман.бг, изтъквайки лични причини, но от думите му стана ясно, че не съжалява, че е напуснал ресторантьорския бизнес – дори напротив.