Сладки с масло, бадемово брашно и ванилия
Перфектната рецепта за почивните дни
Продукти:
300 г меко масло
1/2 ч.ч. пудра захар, плюс още около 2 ч.ч. за овалване на сладките
1 ч.л.екстракт от ванилия
1 ч.ч. бадемово брашно
1 ч.ч. обикновено брашно
фино настъргана кора на 1/2 портокал
Приготвяне:
Маслото се разбива до пухкавост заедно с ванилията и захарта. След това към него постепенно се прибавя брашното. Накрая се слага кората от портокал и всичко се разбърква много добре. В тава върху хартия за печене се подреждат сладките, оформени като топчета. Може да ползвате и лъжица за сладолед, ако искате да оформите еднакви на големина сладки. Отмервате с лъжицата за сладолед количеството за едно топче и след това само леко го оформяте в ръцете си. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10-12 минути.
Извадете сладките от тавата още докато са топли (внимателно). След около 5-7 минути, още докато са топли ги оваляйте хубаво в пудра захар и подредете в чиния. Когато мине още малко време и са почти напълно изстинали още един път ги оваляйте в захарта или ги поръсете обилно с нея.