Сладкиш с тиква без глутен
В този сладкиш се използва безсолна извара от краве мляко, ако нямате, може да я замените с някой вид от магазина или крема сирене
В сезона на тиквата ви представяме един сочен, вкусен и същевременно лек сладкиш. Съдържа малко захар, така че може да си похапвате спокойно. В този сладкиш се използва безсолна извара от краве мляко, ако нямате, може да я замените с някой вид от магазина или крема сирене.
Необходими продукти:
За какаовата смес:
2 яйца
60 гр. нерафинирана захар
20 гр. кокосова мазнина
100 мл. прясно мляко
50 гр. фино смлени овесени ядки
50 гр. фино смлени орехи
30 гр. кокосово брашно
1 с.л. какао
1 ч.л. бакпулвер
За тиквената смес:
200 гр. сварена и намачкана тиква
2 големи супени лъжици извара
1 малко яйце
Ванилия
3-4 с.л. нерафинирана захар
Начин на приготвяне:
Приготве по-малка форма за печене ( моята беше 20х15 см.). Може да поставите на дъното хартия за печене.
Разбийте яйцата със захарта и разтопеното кокосово масло. Добавете млякото. Пресейте всички сухи съставки и ги добавете към сместа. Разбъркайте всичко с лъжица и изсипете във формата.
За тиквената смес, разбъркайте яйцето с изварата и тиквата. Добавете няколко лъжици захар (в зависимост колко е сладка тиквата). Изсипете сместа върху какаовата и изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40-45 мин.
Източник: https://zdravoslovnirecepti.com/