Рецепта за салата с кафяв ориз и пилешки гърди
Ето как да ги приготвите
Продукти:
2 ч.ч. сварен кафяв ориз
500 г пилешки гърди без кожата
няколко чери доматки
2 червени чушки
1 малка глава червен лук или няколко стръка зелен
няколко стръка магданоз
няколко листа маруля
30 г нарязани орехи
сол и черен пипер на вкус
зехтин и оцет/лимонов сок на вкус
Приготвяне:
Сварете ориза според инструкциите на опаковката. Докато той се вари пригответе пилешките гърди. Овкусете ги със сол и черен пипер от двете страни и ги сложете в добре загрят тиган с няколко капки мазнина. Изпечете ги добре от двете страни, след което ги отделете в чиния. Когато оризът е готов се прецежда и се оставя да изстине. След това се слага в купа и към него се добавят нарязаното месо, ядките, нарязаните зеленчуци. Овкусете със сол, зехтин и оцет, разбъркайте и сервирайте.