Рецепта за ябълков кекс с орехи и канела
Пухкав, мек и невероятно вкусен сладкиш
Продукти:
120 г масло, разтопено
200 г захар
1 яйце
125 г брашно
½ чаена лъжица сода
1 чаена лъжица канела
125 г ябълки, обелени и ситно нарязани
115 г орехи, счукани
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за кекс с малко мазнина.
Смесете разтопеното масло със захарта и яйцето в купа. Разбийте с миксер. Пресейте брашното, содата и канелата. Добавете към тях ябълките и орехите. Разбъркайте с лъжица. Добавете тази смес към сместа с яйцето и захарта. Разбъркайте, докато се смесят добре. Излейте тестото в подготвената форма за печене.
Печете в загрята фурна за около 40 минути или до суха клечка.