Рецепта за чийзкейк с рикота по сицилиански
Вкусотия с дъх на италианска кухня
Продукти:
900 г рикота
150 г захар
50 г брашно
6 яйца
¼ чаена лъжица канела
2 чаени лъжици портокалови корички
2 чаени лъжици течна ванилия
Щипка сол
Приготвяне:
Загрейте фурната на 150 градуса. Сложете скарата на фурната по средата. Намажете форма за чийзкейк с разтопено масло и я поръсете с малко брашно. Сложете рикотата в голяма купа. Разбийте я с миксер, докато стане пухкава. Добавете към нея захарта и брашното. Разбийте. Добавете яйцата едно по едно и разбивайте с миксера след всяко.
След това добавете ванилията, канелата, портокаловите корички и солта. Разбийте. Излейте сместа в подготвената форма за печене. Печете за около 1 час и 15 минути до 1 час и половина в зависимост от фурната ви или докато горният слой стане леко златист на цвят.
Уверете се, че центърът на сладкиша е стегнат, а не течен. За целта използвайте клечка за зъби. Оставете чийзкейка да изстине напълно преди да го сложите в хладилника. Сервира се добре охладен.