Уникален сладолед без машина с бисквити и течен шоколад
Вижте рецептата
Продукти:
400 мл подсладена течна сметана
1 малка консерва подсладено кондензирано мляко
30 бисквити за натрошаване и още няколко за поръсване на сладоледа
течен шоколад на вкус
Приготвяне:
В дълбока купа разбийте сметаната, докато стане пухкава и прибавете към нея млякото. Разбъркайте. Натрошете бисквитите, така че да останат по-едри парченца, като за сладолед. Сложете ги към останалите съставки, заедно с течния шоколад. Отново разбъркайте и пресипете сместа в подходящ съд, който след това ще поставите в камерата. Преди да замразите сладоледа, завършете с натрошени бисквити и течен шоколад. След около 4-5 часа може да сервирате.