За мързеливия уикенд: Ягодов кекс с ядки пекан
Вкусно и лесно за следобедна закуска
Продукти:
300 г пресни ягоди
400 г брашно
400 г захар
1 с.л. канела
1 ч.л. сол
1 ч.л. сода
300 мл олио
4 яйца, разбити
125 г ядки пекан, счукани
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете две правоъгълни форми за кекс с малко мазнина. Нарежете ягодите и ги поставете в купа. Поръсете ги с малко захар. Оставете настрана да пуснат сироп.
Пресейте всички сухи съставки. В друга купа разбийте яйцата заедно с олиото и ягодите със сиропа. Добавете тази смес към сухите съставки. Разбийте отново с миксера, докато се смесят добре. Добавете пекана и разбъркайте с лъжица. Разпределете тестото в двете форми за кекс, тъй като количеството е голямо. Печете за 45-50 минути в загрята фурна. Оставете да изстине, преди да нарежете на парчета.