Изискано и здравословно: Салата с ечемик, нар и спанак
Вижте как да приготвите това изкушение в чиния
Салатата е изключително важна част от ежедневното меню на човека, който иска да се храни здравословно. А така, която днес ви предлагане в не само вкусна, но и изключително полезна. Съчетава няколко вида текстури и сезонни плодове и зеленчуци. Освен това има достатъчно изискан вид, тъй че без проблем може да бъде сервираха тогава, когато очаквате гости.
Необходими продукти:
200 г перлен ечемик
1 малка глава червено зеле
1 нар
3 стръка стеблена целина
60 г орехи
бейби спанак за сервиране
За дресинга:
70 мл студено пресован зехтин
1 лимон
2 с.л. бял балсамов оцет
1 ч.л. мед
1 ч.л. ретро горчица
1 скилидка чесън
сол на вкус
Стъпки на приготвяне:
Сварете ечемика във вода, когато омекне го изплакнете със студена вода и хубаво го отцедете.
Отделете зрънцата от нара, като го разрежете на четвъртинки и удряте с обратната страна на лъжицата, така че зрънцата да падат в купата.
Обелете и нарежете целината на тънко, нарежете и зелето на тънко и ги смесете в купа.
Запечете орехите на сух тиган за кратко и ги накълцайте.
Смесете ечемика със зелето и целината. Добавете половината от нара.
За дресинга разбъркайте меда с горчицата, балсамовия оцет, зехтина, настърганата кора и сока от лимон, стрития на паста с малко сол чесън и сол на вкус.
Овкусете салатата с дресинга и сервирайте върху канапе от спанак, заедно с листенца от целината, запечените орехи и останалите зрънца нар.