Неустоими сочни свински котлети с ябълки и лук
Запретнете ръкави и да започваме с приготвянето на тази вкусотия
Днешната ни рецепта е за неустоими сочни свински котлети с ябълки и лук. Запретнете ръкави и да започваме:
Продукти:
2 супени лъжици зехтин
1 глава лук, нарязана
4 бр. свински котлети
½ чаена лъжица сол
½ чаена лъжица черен пипер
2 ябълки, обелени и нарязани
2 супени лъжици кафява захар
½ чаена лъжица горчица
½ чаена лъжица карамфил
175 мл гореща вода
Приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса. Загрейте тиган на средна температура. В него загрейте зехтина. Задушете лука, докато омекне. Извадете го, прецедете и оставете настрана. В същата мазнина запържете до златисто котлетите от всяка страна по няколко минути. Поставете ги в тава за печене. Поръсете със сол и пипер. Покрийте с нарязаните ябълки. Добавете лука отгоре.
В малка купа разбъркайте кафявата захар, горчицата, карамфила и водата. Покрийте котлетите с получения сос. Печете за 45 минути в загрята фурна.