Изяждаме половин милион агнета по празниците
Месото се продава между 14 и 19 лева за кг
По време празниците - Великден и Гергьовден, в България се консумират около половин милион агнета, съобщи съпредседателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА) Симеон Караколев. По думите му месото се е продавало в ценовия диапазон от 14 до 19 лв./кг. В сравнение с 2020 г. цената е с около 15% по-висока.
Очакваният дъмпинг на месо и яйца от внос не се състоя, благодарение и на контрола от страна на БАБХ по граничните пунктове, каза още Караколев.
Той припомни, че за безопасност своеобразна гаранция дава българският произход, който на месото се означава със син печат. За всяко друга държава печатът е червен.
Точно агнетата на Гергьовден и шопарите по Коледа - едва ли.
Честит имен ден, Жив и Здрав!