Рецепта за вкусно телешко с грах
Ще зарадвате семейството и ще превърнете вечерят в специалена
Необходими съставки:
телешко месо 500 грама
грах 800 грама
лук 2 броя (или една връзка пресен лук)
моркови 2 броя
домати 3 броя
олио 1/2 чаена чаша
червен пипер 1 чаена лъжица
Рецепта:
Рецептата за телешко с грах е една от онези рецепти, които ще откриете във всеки рецептурник с класически рецепти. И въпреки това, телешко с грах ще откриете по-често в обедното меню на кварталното заведение, отколкото на домашната трапеза. Някак малко позабравено това класическо ястие не е за изпускане. Наистина много вкусно, а и лесно за приготвяне, телешкото с грах е ястие, което ще зарадва семейството и ще превърне обяда в специален.
Първата стъпка от рецептата за телешко с грах е подготовката на телешкото месо. Измивате го, нарязвате го на едри кубчета. Почиствате и нарязвате на ситно лука, след което в тенджера сгорещявате олиото добавяте лука и месото и запържвате за около 3-4 минути, след което добавете вода, която добре да покрие месото и оставете на къкри на слаб огън за около час, докато се свари. От време на време разбърквайте и внимавайте месото да не остане без вода, ако е нужно долейте.
Почистете морковите, нарежете ги на ситно и ги добавете към телешкото. Идва моментът, в който трябва да добавите граха. Най-добре е да ползвате замразен грах, тъй като той увира най-бързо, но ако имате под ръка грах в буркани, то спокойно можете да използвате и него. Добавете червения пипер и 1 чаена лъжица сол, добавете и почистените и нарязано на ситно домати, и оставете ястието да ври на слаб огън. След около 5-10 минути телешкото с грах ще е готово.