Рибари замразяват калкана, няма купувачи
Заведенията не работят, така че пазар няма. По- добре да сложим калкана на студено и да чакаме по- добри времена, смятат те
Рибари ще замразяват във фризерите си най-скъпата и вкусна риба - калкана. Уловът й е разрешен до 15- ти април, когато започва размножителния период. Дотогава влизат с лодките си и ловят калкана с мрежи, но купувачи няма. На рибната борса „Краснодар” калканът върви по 25 - 30 лева. За него няма желаещи, защото домакинствата предпочитат да си купуват по-евтина риба, пише Труд.
„Заведенията не работят, така че пазар няма. По-добре да сложим калкана на студено и да чакаме по-добри времена. Преди през този сезон гости и туристи пълнеха заведенията за пресен калкан, приготвен на тиган, сега обаче заради пандемията кокетните морски кръчми са затворени и алъш-веришът не върви”, споделиха опитни морски вълци от Ахтопол. Освен калкан, те хващали и малко карагьоз. Пролетните пасажи сафрид се чакат по Гергьовден.
Край на спекулата с краткосрочните наеми: идва нов жилищен модел
Разплащанията в брой изчезват в Швеция, но какви са неочакваните рискове
Най-големият хедж фонд в света мести позиции от Лондон в София
Белгия замразява заплатите на депутатите за четири години заради нарастващия бюджетен дефицит
Батерии с 1000 км пробег и 9 минути зареждане: новата роля на среброто в електромобилите
Деница Сачева: Удължителният бюджет ще бъде приет, заради БСП внесохме редовния
Асен Василев заплаши с нов протест, този път заради удължения бюджет
Разказ за доброто или как полицаи помогнаха на незрящо момче
Цените на петрола скачат след блокадата на Тръмп върху танкери от Венецуела
Кои са зодиите със силна интуиция
Млади художници от Бургас вдъхват образ поезията на Петя Дубарова
Гъста мъгла по „Тракия“, а видимостта е до 50 м в Старозагорско

Като се напълнят и фризерите белким или ще го ядат сами или ще се запрат да го ловят...
Та прав е №4 "...вкусът няма нищо, ама нищо общо с вкусът на калканът от Черно море."