Рибари замразяват калкана, няма купувачи
Заведенията не работят, така че пазар няма. По- добре да сложим калкана на студено и да чакаме по- добри времена, смятат те
Рибари ще замразяват във фризерите си най-скъпата и вкусна риба - калкана. Уловът й е разрешен до 15- ти април, когато започва размножителния период. Дотогава влизат с лодките си и ловят калкана с мрежи, но купувачи няма. На рибната борса „Краснодар” калканът върви по 25 - 30 лева. За него няма желаещи, защото домакинствата предпочитат да си купуват по-евтина риба, пише Труд.
„Заведенията не работят, така че пазар няма. По-добре да сложим калкана на студено и да чакаме по-добри времена. Преди през този сезон гости и туристи пълнеха заведенията за пресен калкан, приготвен на тиган, сега обаче заради пандемията кокетните морски кръчми са затворени и алъш-веришът не върви”, споделиха опитни морски вълци от Ахтопол. Освен калкан, те хващали и малко карагьоз. Пролетните пасажи сафрид се чакат по Гергьовден.
Като се напълнят и фризерите белким или ще го ядат сами или ще се запрат да го ловят...
Та прав е №4 "...вкусът няма нищо, ама нищо общо с вкусът на калканът от Черно море."