Рецепта за крем супа от боб и аспержи
Tекстурата на тази крем супа е толкова фина, а вкусът толкова богат, че приготвиш ли я веднъж, ще влезе веднага в “менюто за гости”
Необходими съставки:
боб 500 грама варен
аспержи 8 броя
чесън 4 скилидки
лук 1 брой
зехтин 3 супени лъжици
бульон 1 1/2 литър зеленчуков
Ти си истински български кулинар и за теб, бобът е боб чорба и боб яхния. Рецептата за крем супа от боб и аспержи идва специално за теб! За да те изненада! И да предизвика твоя вкус! Комбинацията на боб и аспержи е неочаквано добра, а текстурата на тази крем супа е толкова фина, а вкусът толкова богат, че приготвиш ли я веднъж, то рецептата за крем супа с боб и аспержи ще влезе веднага в “менюто за гости”. Можеш да приготвиш тази крем супа с всякакъв боб, но за да спестиш време е добре да заложиш на готов сварен.
Първата стъпка от рецептата за крем супа с боб и аспержи е подготовката на продуктите. Почистете лука и чесъна, след което ги нарежете на ситно. Почистете аспержите, като отрежете основата и ги обелите на около 2 см от нея, за да отстраните влакнестата част, след което ги нарежете на 2-3 части.
В тенджера сгорещете зехтина и добавете лука и чесъна, задушете при непрекъснато бъркане за около 2-3 минути. Отцедете боба от водата и заедно с подготвените аспержи го добавете към задушените лук и чесън. Ако не използвате готов сварен боб, то трябва да сварите боба предварително до пълна готовност. Добавете бульона, както и 1 чаена лъжица сол и оставете супата да ври около 15 минути, докато аспержите са напълно сварени.
След като свалите супата от котлона пасирайте с помощта на блендер или кухненски робот. Преди сервиране поръсете с прясно смлян черен пипер, добавете и стръкчета розмарин за повече аромат и по-апетитен външен вид. Крем супата от боб с аспержи се комбинира чудесно с препечени филийки или крутони.
Източник: Supichka.bg