Невероятна рецепта: Кълцани кюфтенца с овес
За тях няма да ви е нужен нито хляб, нито кайма, нито машинка за месо
Кюфтетата са една от най-обожаваните храни на българина. И всяка домакиня си има своите малки тайни за приготвянето им. Днес ще ви предложим една малко по-различна рецепта за любимите кюфтенца. За тях няма да ви е нужен нито хляб, нито кайма, нито машинка за месо. Попаднахме на нея в интернет и смело можем да я наречем бомбастична рецепта. Приготвени по този начин, кюфтетата се получават уникално вкусни!
Необходими продукти:
500 гр. свинско месо
2 средно големи глави лук
50 гр. твърдо сирене
свежи подправки
6 яйца
150 гр. овесени ядки
2 суп. л. майонеза
Начин на приготвяне:
Започваме с месото. То трябва да се нареже на много малки кубченца.
След това идва ред на лука, който също трябва да бъде нарязан на ситно. Нарязаният лук добавяме към месото, което вече сме сложили в удобен съд. Нарежете сиренето на дребно (ако желаете, може да заместите сиренето с кашкавал) и добавете малките кубченца към месото. Овкусете със сол и черен пипер. Накълцайте пресните подправки на ситно и изсипете и тях в купата.
Добавете яйцата и разбъркайте всичко много добре. Сложете майонезата и отново разбъркайте добре. Накрая прибавете овесените ядки. Разбъркайте за последно и оставете да престои за 20 минути. Със супена лъжица загребете от месната маса и я изсипете в предварително загретия тиган с олио.Внимателно оформете кюфтенцата и ги запържете от двете страни до готовност.