Направете най-вкусния кекс с ябълки и орехи
Днес ще ви представим една много лесна и икономична рецепта
Есента ухае на печени плодове. Няма нищо по-хубаво от аромата на току-що приготвения сладкиш с ябълки и канела, който винаги правим през този сезон. След щрудела с готови кори, той е най-предпочитан за похапване за закуска.
Понеже знаем, че обичате да ви даваме рецепти със сезонни плодове и зеленчуци, днес ще ви представим една много лесна и икономична. Разбира се, основно място в нея заемат ябълките, които много от нас обожават да консумират по това време на годината.
Ето какви продукти още са ви необходими:
- 3 големи ябълки;
- 2 яйца;
- 1 ч. ч. захар;
- половин бакпулвер (15-20 г);
- 125 мл олио;
- 1 пакетче ванилия;
- половин чаена лъжица канела;
- пудра захар за поръсване.
Как да приготвите кекс с ябълки и орехи?
Взимате подходяща купа и чуквате яйцата. Разбивате ги с телена бъркалка или миксер, след което добавяте захарта и продължавате.
Към сладката яйчена смес добавяте олиото и отново разбърквате.
Измивате и изчиствате ябълките, след което ги настъргвате на най-едрата част на рендето.
Следващата стъпка е да объркате отделно брашното (пресято предварително) с бакпулвера, ванилията и канелата. После постепенно добавяте към яйцата, като бъркате енергично с миксера.
Накрая добавяте настърганите ябълки и парченцата орехи към тестото, като разбърквате с лъжица или шпатула.
Сместа се изсипва в добре намазана с олио форма за кекс. Ако желаете може да поръсите и малко брашно, за да сте сигурни, че ще се отлепи след изпичане. Пече се на добре загрята фурна, на 170 градуса, като след около 30 минути е готов.
За да проверите дали кексът с ябълки и орехи е добре изпечен, боднете клечка за зъби в него. Ако след изваждането ѝ по нея няма тесто, то вече може да изключвате фурната.
Кексът, продуктите за който ще откриете ТУК, се сервира изстинал. По желание може да го поръсите с малко пудра захар или да го гарнирате с любимия ви плодов чай.
Източник: Tialoto.bg