Ябълки, пълни с орехи: Неустоимо сладко лакомство само за няколко минути
Бързият начин на живот понякога изисква да знаем как да приготвим нещо набързо
Бързият начин на живот понякога изисква да знаем как да приготвим нещо набързо. Но докато бързите рецепти може да не са най-доброто решение за чудесна храна, този вкусен десерт е точно това, от което се нуждаете, когато искате да опитате нещо, което ще поддържа вашите вкусови рецептори будни до следващата консумация.
Съставки:
- 4 ябълки
- 1/2 лимон
- 4 супени лъжици масло, омекотено при стайна температура
- 5 супени лъжици плодови мюсли
- 2 супени лъжици мед
- 1/4 чаша нарязани орехи
- малко стафиди
- ванилов сладолед (по желание)
Приготвяне:
Загрейте фурната до 220 градуса по Целзий. Измийте ябълките, отрежете горната им час и издълбайте средата при семената. Внимавайте ябълките да останат цели.
След това напръскайте ябълките с лимонов сок. В купа смесете маслото, мюслито, меда и ядките. Напълнете ябълките до ръба. Наредете ги в тава за печене, сложете ги в предварително загрятата фурна и печете около 20 минути, докато омекнат.
Когато са изпечени, ги извадете от фурната и ги оставете да се охладят малко. Печените ябълки могат да се сервират с ванилов сладолед или шоколадов сос.
мммммммммммммм