Рецепта за пилешки хапки с пармезанова коричкa
Печени, а не пържени
Продукти:
900 г пилешки гърди без кожата
120 г хлебни трохи
50 г настърган на едро пармезан
1 ч.л. пушен червен пипер
1 ч.л. чесън на прах
сол, черен пипер на вкус
няколко стръка нарязан магданоз
1 с.л. зехтин или олио
2-3 яйца
Приготвяне:
В дълбока купа комбинирайте хлебните трохи заедно със сиренето и подправките. Разбъркайте добре. Нарежете месото на хапки. Сипете брашното в чиния и оваляйте хапките в него, след което ги сложете в дълбока купа. Разбийте яйцата, прибавете към тях олиото и залейте с тях хапките. Хубаво разбъркайте, след което всяка хапка се овалва много добре в хлебните трохи. Подредете ги в тава върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. Хапките трябва да получат хубава златиста коричка. Сервирайте със сос по ваш избор. Повече рецепти може да намерите в Az-jenata.bg.
Защо продължаваме да избираме сходен тип партньори в любовта
Евродепутати: Колегите ни свикнаха, че в България се провеждат избори на шест месеца
Александър Сано: Оцелях по чудо в катастрофа край Бяла
Лекар: Никога не носете обувки вкъщи
Венета Райкова остана без ефир и доходи
Какво се случва със сметки, кредити, депозити, лизингови вноски и инвестиции с въвеждане на еврото
На какво е симптом събирането на границите на кръвното
Установиха до какво води прекомерната консумация на кафе при жените
Трик: Тайната рецепта за идеално печено пиле
Броени дни до Коледа: Ето как празниците могат да продължат 12 дни
През зимата вечеряйте в този час, категорични са учени
Удар на полицията: Нелегален тютюн за наргиле за над 100 хил. лв. открит в София, двама братя са задържани
