Само във Флагман! Потресаващ разказ на човек от кухнята-убиец, погубила готвача Николай Кочев
Неизправен трифазен ток, пускан от собственика, отнел живота на 39-годишния мъж, никой не го предупредил да внимава, смята сервитьорката Кристинa
Какво уби готвача Николай Кочев, който е син на уважаван бургаски водолаз, на работното му място в хотел край Велико Търново? На този въпрос се опита да отговори репортер на Флагман.бг, като разговаря с единствения човек, който е прекарвал работните си часове, заедно с него в продължение на 20 дни преди фаталния инцидент.
Сервитьорката Кристина, която е работила почти месец с младия мъж, разкри подробности за трагедията и дните преди това. Кристина дори няма 18 години, не е имала трудов договор, както и Николай. В кухнята-убиец са открити и куп други нарушения.
Само във Флагман: Токов удар в ресторант уби сина на уважаван бургаски водолаз
Шефът, за който говори Кристина, се казва Марк Килик, а жената, с която той живее – Лин Уол. Тя е реалният собственик на къщата за гости, заедно със съпруга си, който е починал. Впоследствие Лин заживява с въпросния Марк в селото.
Ето и разказа на Кристина, може да го чуете в звуковия файл под текста:
„Николай не е бил виновен. Собствениците се опитват да изкарат, че той е обърнал някакъв щепсел, който е офазил всичко и така го е ударил ток. Мога да докажа, че не е така. Работила съм там с него и имам какво да кажа по въпроса. Целта ми е да се предпазят и други хора. Ако този ресторант продължи да съществува, кой знае колко още хора ще пострадат.
Работех там от месец. Преди това имаше други двама готвачи, които обаче си тръгнаха.
Николай дойде и започна да работи, всичко беше перфектно и вървеше. Нямаше никакви проблеми, всички бяха доволни – и клиентите, и шефовете. Около 2 седмици, откакто той дойде, шефовете започнаха да ни натискат да работим повече. Аз съм под 18 години и за лятото само се хванах. И двамата с Николай нямахме договор. На мен ми обясниха само кои дни ще работя и какво ще правя. Аз бях барман, сервитьор, метач, миех чиниите и на бара, и в кухнята,
Уговорката беше да работя само като сервитьор и барман от 9 до 19 часа. След това започнаха да ми правят проблеми да работя събота и неделя, а Николай беше заставен да стои от 8 до 21,30 часа на работа. Мен ме караха да мета и да върша неща, които не са моя работа.
Веднага след трагедията разбрах какво точно се е случило с Николай, мои близки са били там. Изпаднах в шок. Знам, че шефът ми е пускал и преди този трифазен ток, който го е убил. Шефът казваше да не пипаме за малко – 5 – 10 минути поне, защото токът е опасен. Един път аз забравих и пипнах мивката в лудницата от клиенти, отнесох се и ме удари много силно ток. Този трифазен ток офазява абсолютно всичко – и на бара, и в кухнята. Всичко е било офазено. Николай е пипнал фритюрника и тигана и тогава го е ударил ток. В моя случай аз пипнах за малко мивката. Шефът на мен ми беше казал – колкото и хора да има, ще внимаваш и 5 минути няма да пипаш. Тогава грешката си беше моя.
За Николай знам, че никой нищо не му е казал. Ако го бяха предупредили, той нямаше да започне да готви.
Не мога да кажа с каква цел се ползва този ток. Една седмица преди да напусна го бяха пуснали в седмицата 2 пъти, правеха ремонти заедно с един човек тогава, поставяха лампи. През последните две седмици го пускаха поне по 3-4 пъти, за да правят с него нещо, да използват машини.
Сега искат да се изкарат чисти и дори чух, че викат старите си служители и им плащат, за да кажат, че написаното във Флагман.бг не е вярно. Надявам се да се докаже, че това не е вярно и да затворят заведението, защото някой ще пострада.
Николай беше много добър човек. Работехме заедно, помагахме си, бяхме екип. Дори накрая ми каза, че ако аз напусна, ще си тръгне и той. На мен ми плащаха всеки ден по 30 лева, а той трябваше да получава заплата на месец. Той чакаше да му платят, но не получи нищо, накрая се случи това нещастие.“
„Последователността на събитията, които сте описали не е вярна“, каза в разговор по телефона с Флагман.БГ Лин Уол – собственичката на заведението, в което Николай Кочев бе покосен от токов удар и почина на място. На въпрос каква е точната последователност на въпросните събития, тя отговори, че „не е подготвена да обсъжда това с Флагман.БГ“. Тя каза още, че е „потресена“ от това, което е написано. „Не съм избягала извън стаята. Напротив – оказвах на Николай първа помощ в продължение на 15 минути, докато пристигне докторът. Запитана дали е квалифицирана да оказва първа помощ в такива случаи, Уол заяви утвърдително, че е, но пък отказа категорично да коментира каквито и да е подробности по трагичния случай, завършил със смъртта на 39-годишния Николай.
"Ексклузивно! Автентични данни за отравянето на 190 съветски войници с метилов алкохол в Бургас"
https://www.flagman.bg/article/151245
После тя ме изака...
Никога запомни НИКОГА България не е била толкова силна и независима и народа не е бил толкова доволен както от 45 до 80г когато започна разпада
а тези градски легенди които си чул от баба си която е правила свирки на гарата и някакви руски войници които са я въртяли цяла нощ но не са и платили и тя ги плюе цял живот ,можеш да си ги запазиш за семейната вечеря
а да причиниш смърта на българин за това там даже ще ги наградят
тръгнат ли да ги съдят само 1 телефон от англия ще се обади от външно и всичко ще приключи и ще си тръгнат по живо по здраво
справка - майкъл шийлдс
А главатарите на институциите, поддържащи статуквото (дебелоокият Боко Банкялийски, гл. прокурор Гешев и пр. статисти и палячовци, се правят на ударени зад врата с мокър парцал.
Впрочем, какво стана с множеството сигнали до прокуратурата относно НЕЗАКОННОТО разширение на паметника на самоотровилите се мародери-"освободители" (моля ви се) от Червената армия с откраднат метилов алкохол в Бургас през 1944 година? И докъде я докара прокуратурата с кражбата на демонтирания в Бургас паметник на главатаря на Червената армия, която ОКУПИРА България през 1944 г. - маршал Толбухин - и монтирането му в руската база на р. Камчия? ДО НИКЪДЕ!
А някои наивници си мислят, че "органите" (какво име само) ще се стреснат от смъртта на един готвач...