×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • На този ден: Отбелязваме Международен ден на мира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Красимир Вълчев: Обучението извън клас ще става само с медицински документи


21 Август 2020, Петък, 10:28 ч.

Липсата на достатъчно резервни учители е предизвикателство

Учебната година ще започне присъствено за всички ученици. Обечението извън клас на отделни деца ще е възможно само срещу медицински документи. Това каза в ефира на bTV министърът на образованието Красимир Вълчев. 

При дистанционното обучение децата участват пасивно, когато това не е за целия клас. 

Министърът на образованието обясни, че ще има задължителен термоскрининг на входа на училищата, защото децата в едно голямо училище няма да могат да влязат с часове. 

"Ще има така наречение медицински филтър - по-скоро преглед на симптоми. Той може да бъде на входа, може през първия час учителят да попита децата има ли някой със симптоми. Съответно ще има правила за реакция при наличието на симптоми - отделяне на детето, уведомяване на родителите, евентуално РЗИ", каза още министърът.

Вълчев обясни, че липсата на достатъчно резервни учители е едно от най-големите предизвикателства.

"Има списък от резервни учители. Помолили сме и висшите учители, които осъществяват педагогическо образование, също да ни допълнят този списък. В момента имаме голям списък от заместващи учители. На всеки един учител му се случва да отсъства, да се разболее. Тази година още повече. Вероятно няма да бъде достатъчен този списък, който имаме от преходни години. Трябва да го допълним. Най-добре това да са правоспособни учители, но също така ще включим и студенти", обясни Вълчев. 

Той подчерта още, че маските ще са задължителни във всички закрити помещения, с изключение на класните стаи и физкултурните салони. В класните стаи ще бъдат по желание.

Началните учители, които работят само с един клас, също няма да са задължени да носят маска, докато преподават. За тези, които влизат в различни класове, ще бъдат осигурни шлемове.


В категории: Просвета


9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
Не разбирам!
21.08.2020 23:32:23
0
4
Толкова ли са тъпи, че не се усещат какви глупости предлагат?
Или са толкова некадърни, че си вярват, че вършат нещо полезно?
А може би просто не им пука като им гледам празните погледи...
8.
До 6
21.08.2020 23:27:14
0
1
Айде, посмали, манго!
Имаше медицински сестри, но далеч не във всяко училище и най-вече в по-големите градове.
А на зъболекар ни водеха под строй в поликлиниката - тя си беше наблизо и ни даваха хапчета с флуор за зъбите, много гадни на вкус.. Веднъж годишно идваше микробус с рентген и ни правеха снимки на бял дроб. Идваха и на прегледи за въшки, краста и за ваксинации.
7.
Тъпотия до шия
21.08.2020 23:17:25
0
5
А с маски ли ще обядват?
Местата за хранене не са отбелязани за без маски, а там се събират по няколко класа и концепцията издиша. Видно е че не могат да се хранят с маски на устата, но не може да се храни само по един клас, защото няма да им стигне деня да се нахранят всички. А ако няколко випуска се хранят заедно за какви маски на останалите закрити места говори гусин министъра? Хайде вземете се в ръце и измислете нещо работещо. Ако мислите да я карате така, продължавайте дистанционното обучение и давайте по 600лв за едно дете за да подкрепите семействата и това е. Ама Бойко не разваля едрите пачки нали?
6.
Обаче иначе бойко се мисли за Стамболов
21.08.2020 23:12:47
1
3
А едно време във всяко училище целодневно имаше медициски и зъболекарски кабинет. Сега с тия смени от по 2 часа на медицинска сестра нищо не става.
5.
nedovolna
21.08.2020 16:02:21
0
10
По голяма тъпотия не бях чувала..Деца с маски.Само гледайте как ще са омазани лепнати като лигавник и т...н Като нямате достатъчно стаи не се натискайте да ги събирате.И време ви е да се разкарате от управлението най -накрая.
4.
До 000
21.08.2020 13:44:17
0
6
Смени училището! Аз никога не съм давал лични средства за маркери, ксерокс и канцеларски материали. Това е неуважение от страна на ръководството към работата, за тези елементарни неща да се пести.
3.
?
21.08.2020 12:58:47
1
8
Откога има висши и нисши учители.Каква е тази категоризация.Висшите от герб, нисшите останалите ли са?А заплатите еднакви ли са на висшите и нисшите учители.
2.
000
21.08.2020 12:11:32
4
7
Кой ще осигурява шлемове? Стига сте заблуждавали народа, учителите си плащаме всичко, дори и маркерите, с които пишем.
1.
Да бе
21.08.2020 11:08:09
2
10
Квото ти каже тиквата, така ще се обучават децата. Ти ди поредния мяукащ мрънльо! Махайте се вече, бе!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Събраха се след 20 години Събраха се след 20 години Събирането им роди нещо хубаво, което даже Мира е сънувала Почина тв легенда Почина тв легенда Издъхна на 99-годишна възраст Малки и големи бегачи се включиха в шестия лекоатлетически пробег „Поморие Рън“ Малки и големи бегачи се включиха в шестия лекоатлетически пробег „Поморие Рън“ Общо 37 опитни лекоатлети от различни клубове в страната се включиха в надпреварата на дългата дистанция Вижте причината за катастрофата в Сливен, отнела живота на 19-годишен бургазлия Вижте причината за катастрофата в Сливен, отнела живота на 19-годишен бургазлия Неправилно изпреварване от младия водач В Средец посрещнаха празника си обединени, почетоха знакова личност, дала много на града В Средец посрещнаха празника си обединени, почетоха знакова личност, дала много на града Депутатът Жечо Станков съобщи една добра новина за жителите на Средец Винаги съм бил горд, че мога да се нарека българин Винаги съм бил горд, че мога да се нарека българин България има ключово предимство – образование. Много българи оценяват стойността на доброто образование и се надявам, че това ще продължи  като основен фактор за развитието на една нация Заснеха торнадо край Ахтопол (ВИДЕО) Заснеха торнадо край Ахтопол (ВИДЕО) Смерчът, е силен атмосферен вихър, който образува въртящ се стълб от въздух, свързващ повърхността на земята с купесто-дъждовен облак Намери си нов мъж, пак е богат Намери си нов мъж, пак е богат . Миньончето често качва красивите цветя, които получава от феновете си, но дали и този е едни от тях, остава само да гадаем Странният зевзек, който прави салта по центъра на Бургас, спипан надрусан с пико, амфети и бензодиазипин Странният зевзек, който прави салта по центъра на Бургас, спипан надрусан с пико, амфети и бензодиазипин 47-годишният софиянец бил зад волана на товарен автомобил Ситроен "Джъмпер", когато ченгета му показали "стоп-палка" Милиони клиенти на Temu изтръпнаха от тази новина Милиони клиенти на Temu изтръпнаха от тази новина В пoпyляpнoтo "тъpжищe" зa ĸpaдeнa инфopмaция ВrеасhFоrumѕ пoтpeбитeл oбяви, чe paзпoлaгa c пoтpeбитeлcĸитe и личнитe имeнa, aдpecитe, тeлeфoнитe и пapoлитe в xeшиpaнa фopмa нa 87 млн. пoлзвaтeли
Певецът на мафията благодари на мутрите Певецът на мафията благодари на мутрите Стана инфлация, взех 30 000 лева и върнах 1 700 000 и ми помогнаха мутрите, призна Радо Шишарката Започна гласуването за изборите в САЩ Започна гласуването за изборите в САЩ Гласоподавателите се наредиха на опашка, за да гласуват в Минесота, Южна Дакота и Вирджиния Трафикът е кошмарен на този пункт Трафикът е кошмарен на този пункт Движението непрекъснато се засилва Беше тв звезда, а днес едва крета Беше тв звезда, а днес едва крета На 23 септември Братанова навършва 74 години Станала е още по-красива Станала е още по-красива Актрисата разпръсна османския си сексапил в италианската столица на модата в края на миналата седмица Държавният департамент на САЩ одобри продажбата на противотанкови ракети на България Държавният департамент на САЩ одобри продажбата на противотанкови ракети на България Българското правителство е поискало да закупи 281 ракети "Джевелин" и 107 командни пускови установки Поставят взривни устройства в куриерски пратки в Германия Поставят взривни устройства в куриерски пратки в Германия Разследват възможен руски саботаж Мениджърът на джендър-боксьорката Имане Халиф : Момиче е, има аномалия Мениджърът на джендър-боксьорката Имане Халиф : Момиче е, има аномалия Ето откъде тръгват споровете за нейния пол Създадоха изкуствен интелект, предсказващ престъпления Създадоха изкуствен интелект, предсказващ престъпления Технологията анализира поведението на хората на обществени места, сравнявайки го с поведението на престъпниците Ракът и стрелецът да внимават с парите, а на Близнаците може да им излезе късмета Ракът и стрелецът да внимават с парите, а на Близнаците може да им излезе късмета Хороскоп за деня – 21 септември 2024, събота
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня - Мило, да отидем на някое романтично място. Само двамата, да се гушкаме.
- Я не се скатавай, а почвай лютеницата.
Виц на деня Виц на деня Парадоксът във фотографията - колкото са по-стари снимките, толкова си по-млад на тях... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всеки може да бъде поет... стига да се намери жена, която да го поеме!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори