Не се пили такъв бял горещ шоколад... с тиква
Горещият шоколад буди асоциации със студени дни и топъл домашен уют. Комбинацията на горещия шоколад с тиква и аромати като канела и джинджифил превръщат питието в невероятен зимен елексир. С богат, интересен и завършен вкус и приятна текстура. Освен това, рецептата за бял горещ шоколад с тиква е още една нестандартна идея за използване на тиква в кухнята.
1. Първата стъпка от рецептата за бял горещ шоколад с тиква е подготовката на продуктите. Тиквата трябва да е добре сварена и пюрирана, а шоколадът - начупен на парчета.
2. Изсипете млякото в тенджера, добавете тиквата и подправките и разбъркайте добре. След като млякото се сгорещи, но преди да заври, свалете от котлона и изсипете подготвения бял шоколад и разбъркайте до пълно разтопяване. Сервирайте белия шоколад с тиква в чаша за чай, като преди сервиране поръсите с канела.
Необходими съставки:
прясно мляко 700 мл
бял шоколад 100 гр
тиква 1 чаена чаша сварена
джинджифил 1/2 кафена лъжица
карамфил 1/2 кафена лъжица
канела 1 кафена лъжица
Източник: Supichka.bg